Het project:
Val Benoit, strategische plek bij het binnenrijden van Luik-Zuid, aan de oevers van de Maas, op een boogscheut van het nieuwe station Guillemins en niet ver van de toekomstige tramlijn, maakt zich klaar om een nieuw leven te beginnen. Dit is een voormalige universiteitscampus die zich binnenkort zal ontpoppen tot een echt stukje stadsweefsel gekenmerkt door een gemengd functiepalet  (huisvesting, diensten, onderwijs, cultuur,...)

Hier is ook een belangrijke plek voorbehouden voor economische activiteiten met, na voltooiing van het project, zowat 30 000 m² voor dit luik.
Het nieuwe VAL BENO!T zal een efficiënt en duurzaam alternatief bieden voor businessparken die aan de rand van de stad gevestigd zijn.

De site beschikt over een Masterplan dat de grote ontwikkelingslijnen van VAL BENO!T uitzet, zowel voor de renovatie van de oude universiteitsgebouwen waarvan de modernistische architectuur behouden zal blijven, als voor de nieuwe constructies die een optimaal gebruik van de site voor ogen houden, terwijl er grote partijen groene ruimte bewaard blijven. Het renovatieproject van Genie Civil, bestemd voor het onderbrengen van ondernemingen, wordt afgerond en de aanvraag tot gecombineerde vergunning werd op 25 maart 2013 ingediend. De werken in dit gebouw zullen eind van het jaar aanvatten, net als de aanleg buiten en in de omgeving van de verschillende gebouwen.

Alles weten over Val Benoit :
  • Informatie over de historiek (onder aan de pagina ontdekt u de tijdslijn en de geschiedenis van Val Benoit)
  • De partijen aanwezig op de site en ontdekking van de verschillende gebouwen van nu

Binnenkort:
Meer info over de partners en ondersteuning van het project, de planning, de werken, het budget, de plannen en technische informatie,...

Stay tuned!

Val Benoit Liège