Eind 2006 verlaten de laatste studenten, de ingenieurs-architecten, de site om ook naar Sart-Tilman te trekken.

De SPI heeft in zijn rangen net heel wat ingenieurs-architecten die nostalgisch terugblikken op Val Benoit en hun herinneringen graag delen.

Fabienne Hennequin, projectleider voor Val Benoit, voltooit er haar studies en heeft er als assistente architectuur gewerkt. Ze herinnert zich vooral de lange lunches in de Mason.

Anouk Herbiet, lid van het projectteam van Val Benoit, heeft de laatste editie meegemaakt van de «4 heures trotinettes» op de site in2001. Dit folkloristische studentikoze evenement, het orgelpunt van de Saint-Toré, vindt momenteel plaats in Sart-Tilman. Anouk vertelt hoe ze alle hoekjes en kantjes van het gebouw Génie civil verkende met zijn smalle, oneindige wenteltrappen langs weerskanten van de amfitheaters.

Virginie Lejeune herinnert zich haar allereerste werkcollege in eerste kandidatuur: "we kregen de opdracht om te gaan rondhangen in het gebouw Génie civil en schetsen te maken van de architecturale elementen (details of andere....) die we mooi vonden. Toen ben ik me pas bewust geworden van de enorme architecturale rijkdom van deze plek.»

Foto Sart-Tilman - Copyright ULG